Bouwko/Alko:   06-51537808

mail:         This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Landstra & de Vries

Surinamekade 22

1019 BV Amsterdam

Telefoon werkplaats: 020-4193030

Kamer van Koophandel no: 33301340

Btw: NL8104.98.261B01

 

Openbaar vervoer:

Trein: Amsterdam Centraal Station, dan OV-fiets 

Of de bus: neem lijn 48 tot het Azartplein

Of de metro: richting Amsterdam Amstel, uitstappen bij Weesperplein, dan tram 10 richting Azartplein.  

http://9292.nl/

Route:

https://www.google.nl/maps/dir//Surinamekade

Bij lossen of ophalen graag het platform op. Melden bij Surinamekade nr. 22.   

 

Info over gebouw Loods 6:

Wij zijn gevestigd aan de noordzijde van het Loods 6 gebouw. Loods 6 werd begin 1900 gebouwd door de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (KNSM). In 1997 is het gebouw grondig gerenoveerd en sindsdien herbergt het een verscheidenheid aan winkels, kantoorruimten, ateliers, een monumentale Bagagehal en de unieke historische Kompaszaal.

In de loop van de eeuw heeft het gebouw meerdere functies gekend: van overslag- en douaneloods tot sloepenwerkplaats, passagiersterminal en -halverwege de jaren tachtig - verzamelgebouw voor krakers en kunstenaars. Halverwege de jaren negentig startte de grootschalige renovatie van het gebouw. Op de begane grond kwam aan de straatzijde een winkelarcade met trendsettende designwinkels als Pols Potten, Keet in Huis en Sissy Boy Homeland. Aan de Kadekant zijn grote beeldhouw-werkplaatsen gecreëerd. Op de bovenste verdieping bevinden zich de ateliers die, net als de overige ruimten, een hoogte hebben van tussen de vierenhalf en vijf meter - een luxe die men in moderne gebouwen niet meer aantreft.

Zo is Loods 6 omgebouwd tot gebouw voor kunst en vormgeving. Met een monumentale Bagagehal voor culturele evenementen, de historische Kompaszaal uit de jaren '50 als café-restaurant met buitenterras, tevens te gebruiken voor presentaties en symposia, en A.H.O.I. (Amsterdam Havens Oost Informatiepunt) voor exposities en informatie over de geschiedenis, architectuur en stedelijke ontwikkeling van het Oostelijk Havengebied.