wonen in de Amsterdamse School

ontwerp: KOSSMANN.DEJONG

bouwen van wanden, sokkels, podia, diversen inrichting

In 2016 keert de Amsterdamse School terug in het Stedelijk. In Wonen in de Amsterdamse School. Ontwerpen voor het interieur 1910-1930 zal naar aanleiding van recent onderzoek de meubelvormgeving in een bredere context van de architectuur en het interieur worden geplaatst. Met werk van onder meer Michel de Klerk, Piet Kramer, Joan Melchior van der Meij, Hildo Krop, H.Th. Wijdeveld, Dick Greiner, Louis Bogtman, Willem Bogtman, C.J. Blaauw en Gustaaf Adolf Roobol.

fungal futures

ontwerp: Maurizio Montalti

laswerk , perspex kappen, tekstborden, uitvoering

An exhibition about our Upcoming Future. Shaped by novel materials and processes relying on the fundamental role of fungal micro- organisms. A historical greenhouse, filled with projects envisioning novel advancements and potentially near futures, while re-imagining the way in which our domestic and social life will morph during the next decades.

herinrichting Centraal Museum Utrecht

ontwerp: Arna Mackic en Lorine Beijaert

bevestigen gordijnen, meubels

Eindelijk is het zover. Met trots gooien we de deuren open, na een overgangsperiode van oud naar nieuw die ruim drie jaar duurde. De grootscheepse verbouwing van het Centraal Museum is voltooid. Publieksfuncties zijn aangepast en verplaatst, de tentoonstellingsruimte is uitgebreid, nooit eerder was de looproute in het museum zo duidelijk en overzichtelijk. Oude frustraties zijn afgeschud, een nieuw, fris museum is tevoorschijn gekomen.

Outsider Art

ontwerp: Benthem Crouwel Architects

bouwen van expositie wanden, meubilair, sokkels.

Museale erkenning voor opkomende stroming in de kunstwereld
Voor het eerst in Nederland komt er een Outsider Art Museum met toonaangevende kunstwerken van nationale en internationale Outsiderkunstenaars. Het museum wordt gevestigd in een nieuwe museale ruimte in de Hermitage Amsterdam. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen museum Het Dolhuys in Haarlem, zorgorganisatie Cordaan en Hermitage Amsterdam wordt een omvangrijke Outsider Art-Collectie getoond aan een groot, internationaal publiek.
Het nieuwe museum gaat op 17 maart open en richt zich op actuele Outsider Art, afkomstig uit de groeiende collectie van Het Dolhuys. Het gaat om honderden werken van tientallen Engelse, Franse, Iraanse, Japanse en Nederlandse kunstenaars. Eén van de meest beroemde kunstenaars is Shinichi Sawada (1982); hij exposeerde op de Biënnale van Venetië in 2013 die toen voor een groot deel was gewijd aan Outsider Art. Het betekende de doorbraak van deze opkomende stroming in de internationale kunstwereld. Sawada maakt op een zeer perfectionistische manier beelden van keramiek.