WE ARE DATA

ontwerp: Daniel Ament

Inrichten van de container, mechanische techniek monitor liften, verlichting, afwerking.

Wat geven wij bewust en onbewust van onszelf bloot en willen wij dat deze persoonlijke gegevens bekend worden? Hoe diep in ons privédomein mag technologie komen? De reizende installatie WE ARE DATA MIRROR ROOM laat jou ervaren hoe het voelt om data te worden en geeft je de keuze: welke gegevens hou je voor jezelf en welke wil je delen?

 De installatie is een afgesloten ruimte waarin één bezoeker per keer een persoonlijke en indrukwekkende ervaring ondergaat. Poëtisch en confronterend. In de ruimte wordt de bezoeker, aan de hand van een persoonlijk scenario, letterlijk een spiegel voorgehouden.

WE ARE DATA draagt bij aan een dieper bewustzijn van wat er aan persoonlijke gegevens kan worden geregistreerd en wat dit voor ieder van ons betekent. Als je dit echt zelf ervaart en voelt, kun je dat beter begrijpen. De Mirror Room helpt bezoekers ‘data-wijsheid’ op te bouwen.
Door de (wild)groei van technische mogelijkheden om persoonlijke gegevens te verzamelen en te gebruiken is het registeren en opslaan van data - en de daarbij behorende vragen over veiligheid en privacy - onderwerp van debat. Maar het blijft voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show. Het is een abstract en diffuus onderwerp dat wij graag aan politici en beleidsmakers overlaten. De Mirror Room maakt het onderwerp concreet en voelbaar en geeft hiermee een grote groep mensen de aanzet tot een bewuster handelingsperspectief.

http://wearedata.nl/

met: Hans, Bregje, Lukas, Ellik