Pieter Pauw Verzorgingscentrum: Binnen-Buiten-Ruimte

Ontwerp: Govinda Mens. 

Een opdracht van verzorgingstehuis Pieter Pauw en Centrum Stichting SLAK, een buitenruimte binnen met vogels. De vogels zitten in een kooi achter Priva-Lite glas. Je kunt de vogels horen en niet zien, behalve als je in de binnenruimte gaat, dan gaat het Priva-Lite glas aan en kun je de vogels zien. Daartegenover een zit gedeelte en een heg in de vorm van een lichtbak.   Pieter Pauw is een verzorgingstehuis. De installatie stond op de 1e-etage wat een half open gedeelte van het ziekenhuis is. De bewoners kunnen niet in en uit want zij weten niet (meer) hoe dat moet maar bezoekers weten dit wel.  

Van 2004-11-01 tot 2012-17-31.

http://www.pieterpauw.nl/

http://www.skor.nl/artefact-848-nl.html 

Werkzaamheden: slopen van de bestaande onderdelen, stucken van de wanden, pilaren aanpassen, air-brushen van de wanden, rubber vloer leggen, glazen plafond aanbrengen, dimbare tl's op dag nacht ritme plaatsen, priva-lite plaatsen, sensoren plaatsen, fotowand plaatsen, lichtbak assembleren en plaatsen, alles afwerken.  

Freelancers: Hans Jansen, Gunnar Bech, Jochem Klarenbeek, Roel Clement, Meindert Meindertsma, Tom Wagenaar, Edwin van Warmerdam, Dorothy Daugherty, Folkert van der Hoek met dank aan Wouter de Baat voor de vele info.