EventArchitectuur: Wilhelminastraat 45

 Ontwerp: EventArchitectuur.  

Verbouwing twee bovenste etages in maisonnette.
Een grote kast in de vorm van een wig zet zich vast tussen vloer en plafond van een lege zolderverdieping. De wig bestaat aan de ene kant uit een keukenblok en aan de andere kant uit een boekenkast. Een meanderende plank omvouwt de boeken, een doorgang, het kookeiland, en de keukenkastjes. De wig scheidt en verbindt een eetplek en een leesplek. Door de hoekverdraaiingen van de wig in drie dimensies lijken de onderdelen van de ruimte groter en kleiner al naar gelang je er doorheen beweegt. De boekenkast is gebouwd om een koker van glas die daglicht van een dakraam begeleidt naar de badkamer op de onderliggende verdieping van de woning. De achtergevel is verwijderd en een shuifpui geworden met een dakteras.

 Van 2000-01-01 tot heden

http://www.eventarchitectuur.nl/

Gehele verbouwing van sloop tot opbouw. Alles wat je ziet op de foto's. Badkamer, slaapkamer, keuken, schuifpui, balkon, boekenkast met draadglazen zuil, voorgevel aanpassingen. Inclusief gas, electra en zinken dakbeslag.

Freelancers: Wouter de Baat, Jochem Klarenbeek, Hadleigh Averill, Folkert van der Hoek, Gunnar Bech, Tom Wagenaar (zink en dakbeslag)