Vrede van Utrecht 2013: de Receptor

Ontwerp: Kaleb de Groot en Roosje Klap

Een tentoonstelliing in de verkeerstoren op het terrein in Soesterberg. De Receptor is een onderdeel van Festival de Basis.

http://www.vredevanutrecht2013.nl/event/festival-de-basis/detail

The Receptor is een krant van de grafisch ontwerper Roosje Klap en beeldend kunstenaar Kaleb de Groot, die de feiten en mythes rondom de vliegbasis ontrafelt. Samen met hoofdredacteur Paul Kempers maken zij vier themanummers. Het eerste nummer 'The Secret' verscheen in 2011. Het nieuws dat The Receptor brengt, balanceert op het randje van echt en onecht. Een voorbeeld is het portret van de Amerikaanse sergeant-majoor Danny ‘Bare Hands’ Obermayer. Hij hield zich ruim vijftien jaar schuil op het terrein, in de veronderstelling dat de Koude Oorlog nog niet voorbij was. Of het verhaal over de actrice Jayne Mansfield, die in het diepste geheim de legerbasis bezocht. Het is aan de lezer om uit te maken waar de historische feiten beginnen en de fantastische verzinsels eindigen. 
Binnenkort dus het tweede nummer, over de liefde. Gelijktijdig met de krant verschijnt een website waarop achtergronden van het nieuws te lezen zijn:

 www.thereceptor.nl

Krant en website maken deel uit van een opdracht van Centrum Beeldende Kunst Utrecht aan Klap & De Groot voor een semi-permante installatie op de vliegbasis Soesterberg in 2013. Deze installatie doet zich voor als officiersmess- een minimuseum waar verhalen gehoord, bekeken en gelezen kunnen worden.
The Receptor zal voor het eerst te bezoeken zijn tijdend het Festival De Basis 2013.


freelancers: Meinderd, Ellik, Jochem, Hans

http://www.kalebdegroot.nl/indexhibitv070e/

http://www.roosjeklap.nl/