Natuurmuseum Groningen: Kasten vol verhalen

Ontwerp: Phospor.

Kasten vol verhalen  

Kasten vol Verhalen.In het souterrain van het museum wordt een spannend depot geopend waar het allemaal om dieren draait. Deze tentoonstelling is bestemd voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. De kelder staat vol met kasten. Zo zijn er bijvoorbeeld een 'nachtkast',een 'buitenkantkast' en een 'zoet- en zoutwaterkast' te zien. Deze kasten zitten boordevol verhalen over dieren; zoals muizen, pissebedden, bijen, uilen, konijnen, meeuwen. Maar er is ook een bek met haaientanden, een braakbal van een uil, een stuk honingraat, een drol van een dinosaurus, gehoorbeentjes van een walvis en nog veel meer. Prentenboekenmaakster Annemarie van Haeringen is intensief betrokken bij de opzet en ontwikkeling van deze tentoonstelling.

van 22-04-2006 tot 01-01-2008

Natuurmuseum Groningen is een educatief centrum voor mens en natuur. Met de collectie,de tentoonstellingen, het uitgebreide educatieve aanbod is het museum, samen met de kindertuinen en het bezoekerscentrum, speciaal voor scholen van groot belang. Maar ook voor de individuele bezoeker zijn de activiteiten en tentoonstellingen een inspirerende ervaring. De thema’s mens, milieu, natuur en landschap bieden het onderwijs volop aanknopingspunten voor bezoek en ondersteuning bij de lessen. Er is ook een gevarieerd pakket leermiddelen beschikbaar en er kunnen ollectie-items worden geleend voor gebruik in de klas.  

 http://www.phosfor.nl/ 

Voorbereiden maken en plaatsen diverse wanden w.o. twee met vitrines , 8 display kasten, aanpassingen oude kasten, 3 tafels, een bedstee met 4 kisten, computerkast, doorloopkast,  al het schilderwerk, diverse sokkels, plaatsen boom, ophangen graphics. 

Opbouw van de tentoonstelling.  De inrichting deed het Groninger Natuurmuseum.  

freelancers: Roel Clement, Hans Jansen, Folkert van der Hoek, Jochem Klarenbeek.  

>