Utrecht Manifest 2005: Maarten Van Severen

Ontwerp: Curator David Van Severen 

Ontwerp: zoon van Maarten Van Severen. 

De tentoostelling van Maarten Van Severen, een retrospectief is een onderdeel van Utrecht Manifest2005. 

Van 21-10- 2005 tot 09 -01-2006 

De tentoonstelling in de Pastoe Fabriek toont het werk van de in dit voorjaar overleden, internationaal bekende Belgische meubelontwerper en interieurarchitect Maarten Van Severen. Het retrospectief onderzoekt zijn persoonlijke nalatenschap en zijn samenwerking met anderen, zoals architect Rem Koolhaas. Te zien zijn meubels, interieurontwerpen, prototypes, foto’s en zijn persoonlijke bronnen van inspiratie. Het toont Van Severens werk in al zijn facetten: als meubelmaker, interieurontwerper en fotograaf.  

Curator David Van Severen voegt er voor Manifest Utrecht prototypes, inrichtings- en ruimtelijke projecten, foto’s en persoonlijke inspiratiebronnen aan toe.   Pastoe heeft in de ruim negentig jaar van haar bestaan geleerd, dat inspelen op de laatste trends nooit opweegt tegen de zorgvuldig gekoesterde evolutie van een meubelcollectie. Voor onszelf, én vooral voor de mensen die Pastoe-meubels een plek geven in hun leefomgeving.  

http://www.pastoe.nl/

Opbouwen tafels en fotowand en stellingkasten, inrichten  en uitlichten tentoonstelling.  

Freelancers: Ivonne Gijsbers, Gunnar Bech, Hans Jansen, Meidert Meindertsma, Roel Clement,  Hans Janssen, Folkert van der Hoek, Gunnar Bech.