NAI: Brazil Contemporary

Ontwerp: Joyce Langezaal en Eva Rius van Teeseling.

Vier Rotterdamse musea; Museum Boijmans Van Beuningen, het Nederlands Architectuurinstituut, het Nederlands Fotomuseum en Kunsthal Rotterdam brengen de rijke Braziliaanse cultuur naar de Maasstad. Met Brazil Contemporary - Hedendaagse kunst, architectuur, beeldcultuur en design laten zij alle facetten van de Braziliaanse cultuur zien in vier tentoonstellingen, een publicatie en een activiteitenprogramma. Brazil Contemporary opent op 30 mei en duurt tot 23 augustus.  

Van 2009-05-30 tot 2009-08-23. 

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.  

http://www.nai.nl/

Aankleden zaal 1 tot media experiance Sao Paulo, met een fafela huisje, caravanwinkel, shutting met grafitie, 8 schermen, lichtbakken, telefooncellen en een wandelpad van tegels.  

Freelancers: Koert Verberne, Koen de Vries, Carlo van Driel, Henk Spronk, Erik-Jan Roodbol, Marco Broeders, Leendert Jan Brandt.