NAI: Building for Bouwkunde

Ontwerp:  Hannelore Geerearts i.s.m. Joyce Langezaal 

Op 13 mei is het precies één jaar geleden dat de faculteit Bouwkunde van TU Delft afbrandde. Het verlies van het gebouw van de architect Van den Broek vormde de aanleiding voor het lanceren van een internationale ideeënprijsvraag voor een nieuw gebouw. De prijsvraag leverde 466 inzendingen uit 50 verschillende landen op. Het resultaat is te zien tijdens de tentoonstelling 'Building for Bouwkunde'. Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.

Van 2009-03-15 tot 2009-06-07

 

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.  

http://www.nai.nl/

Top view zaal 1. Tentoonstelling maken volgens tekening. Diverse tafels, lichtbakken wanden, entree wand, DVD en TV installatie, inrchting en verlichting.

Freelancers: Koen de Vries, Carlo van Driel, Henk Spronk, Erik-Jan Roodbol, Wouter, Leendert Jan Brandt, Yvonne Gijsbers.