NAI: China Contemporary

Ontwerp: JDWA.

De architectonische en stedenbouwkundige ontwikkelingen in China zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Bestaande steden veranderen in een oogopslag in oerwouden van kantoren en woontorens, nieuwe miljoenensteden rijzen op uit het niets. Cultureel moderniseert het land in hoog tempo. In de tentoonstelling China Contemporary laten het NAi, Museum Boijmans-Van Beuningen en het Nederlands Fotomuseum de ontwikkelingen in de architectuur, de beeldende kunst en de beeldcultuur zien. Tijdens de openingsweek zal er door middel van lezingen, discussies en debatten door een serie sprekers uit verschillende disciplines worden ingegaan op deze ontwikkelingen en hun betekenis voor de architectuur. 

Van 2006-06-10 tot 2006-09-03  

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.  

http://www.nai.nl/

http://www.nai.nl/museum/tentoonstellingen/tentoonstellingsarchief/2006/item/_rp_kolom2-1_elementId/1_89244

http://www.jdwa.nl/nl#/nl/projecten/2011/china-contemporary

Opbouw en inrichting tentoonstelling 

Freelancers: Koen de Vries, Carlo van Driel, Henk Spronk, Erik-Jan Roodbol, Wouter, Leendert Jan Brandt, Yvonne Gijsbers, Koert Verberne, Roel Crul, Jeaninne, Jasper, Marco, Rob.