NAI: Collage Europa

Ontwerp: Joyce Langezaal. 

Architectuur en stedenbouw van de Oost-Europese stad. Per 1 mei 2004 is de Europese Unie uitgebreid met maar liefst 10 landen: Cyprus, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slovenië, Slowakije en de Tsjechische Republiek. Met name de Oost-Europese landen in dit rijtje zijn bijzonder, omdat ze voorheen verenigd waren als Oostblok. Door de Muur en later de val hiervan, hebben deze landen zich in de periode tussen het eind van de Tweede Wereldoorlog en het begin van de jaren negentig op een andere wijze ontwikkeld dan de meeste West-Europese landen, ook op het gebied van architectuur en stedenbouw. Collage Europa besteedt aandacht aan het nog zichtbare erfgoed en de nog steeds voortdurende veranderingen in de Oost-Europese stad in ontwikkeling.

Van 2004-10-23 tot 2005-01-05 

 

 

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.  

http://www.nai.nl/

http://www.nai.nl/museum/tentoonstellingen/tentoonstellingsarchief/2004/item/_rp_kolom2-1_elementId/1_209479

Opgespannen foto 30 x 3,50 m top view zaal 1 Tentoonstelling maken volgens tekening. Een verhoogde vloer van pyroc betonvezelplaat op houten frames met daaruit gesneden o.a. een kamer in de vorm van een grote ster, drie wanden en twee vierkante kamers. De binnenkant geschilderd mdf. 3 foto's van 30 x 3 meter opspannen en op hangen, plaatsen uitgelaserde letters.

Freelancers: Koert Verberne, Koen de Vries, Folkert van der Hoek, Gunnar Bech, Hans Jansen, Jochem Klarenbeek, Volkert Post, Wouter de Baat.