NAI: Dwarsdesign

Ontwerp: TomDavid Archtitecten

Als je het over design hebt, líjken Nederland en China elkaars absolute tegenpolen. Het kleine gidsland voor conceptueel ontwerp versus de economische grootmacht. Maar, in beide landen wonen en werken eigenzinnige ontwerpers. Ontwerpers met ideeën. Ontwerpers met lef. Met de tentoonstelling dwarsdesign haalt het NAi in Rotterdam de 8 meest vooraanstaande in huis. Stuk voor stuk tonen zij hun spraakmakende en soms ronduit omstreden projecten – van modecollectie tot boek, van maquette tot kunstproject. 

Van 2011-07-01 tot 2012-01-15 

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren. 

http://www.nai.nl/

http://www.nai.nl/tentoonstellingen/in_rotterdam/item/_pid/kolom2-1/_rp_kolom2-1_elementId/1_967176

http://www.tomdavid.nl/ 

De prachtige foto's zijn van Mike Bink.

http://www.mikebinkfotografie.nl/

Opbouw en inrichting tentoonstelling  

Freelancers: Koert Verberne, Jochem Klarenbeek, Jeaninne van Erk, Carlo van Driel, Henk Spronk, Koen de Vries, Gunnar Bech, Wouter de Baat, Volkert Post, Frits Ham, Hans Jansen, Jasper van der Made, Marco  EN De Mannen van BrandBroekErkens. 

Filmpje van de Avro over de tentoonstelliing.

http://cultuurgids.avro.nl/front/detailkunst.html?item=8259339