NAI: Newer Orleans

Ontwerp: Joyce Langezaal.

Nieuwe scholen, een duidelijke stadskern en een nieuw vormgegeven landschap in relatie tot de rivier: in New Orleans moet na de desastreuze vernielingen door orkaan Katrina alles worden opgebouwd. Maar hoe? New Orleans heeft dringend behoefte aan inspirerende plannen voor de wederopbouw. Het NAi heeft daarom samen met de architectuurschool van Tulane in New Orleans en het Amerikaanse kunsttijdschrift Artforum aan zes befaamde ontwerpbureaus uit Nederland en Amerika gevraagd om een eerste visie op wijk, stad en regio van het nieuwe New Orleans te ontwikkelen. De benaderde ontwerpers zijn MVRDV, Ben van Berkel (UN Studio) en Adriaan Geuze (West 8) uit Nederland, en Huff + Gooden Architects, Morphosis en Hargreaves Associates uit Amerika. Van 20 januari t/m 12 maart toont het NAi hun voorstellen voor een 'Newer Orleans'.  

Van 2006-01-20 tot 2006-03-12

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.

http://www.nai.nl/

Tentoonstelling opbouw met pallets w.o. 6 lichtbakken, inrichten met maquettes en divers ophang materiaal, 3 video installaties en tot slot de verlichting en het uitlichten van de tentoon te stellen stukken.  

Freelancers: Jasper van der Made, Roel Crul, Koert Verberne, Koen de Vries, Meindert Meindertsma, Folkert van der Hoek, Gunnar Bech.