NAI: Tangible Traces

Ontwerp: Studio MakkinkBey.  

In de tentoonstellingsvormgeving van industrieel ontwerper Jurgen Bey toont Hella Jongerius haar inmiddels beroemde Polder Sofa, presenteert Alexander van Slobbe negen kledingensembles onder zijn merknaam Orson en Bodil, diepen de architecten van Onix twee architectuurprojecten uit, maakt stoffenontwerpster Claudy Jongstra een nieuw vilten kleed en toont Frank Havermans een ruimtelijke installatie. Op het eerste gezicht lijkt er misschien geen overeenkomst tussen deze Nederlandse ontwerpers en architecten. Wat hun werk echter verbindt is het onmiskenbare Nederlandse conceptueel denken, naast nieuwe aandacht voor het detail, de lokale cultuur en context en het herontdekken van vergeten ambachtelijke technieken.  

Van 2008-03-03 tot 2010-02-28.

Vakmanschap, traditie en context zijn de bindende schakels tussen het werk van architectenbureau Onix, ruimtelijk vormgever Frank Havermans, stoffenontwerpster Claudy Jongstra, modeontwerper Alexander van Slobbe en industrieel vormgeefster Hella Jongerius. Diepere betekenislagen worden aangeboord door een nieuwe aandacht voor het detail en de (locale) context, het herontdekken van vergeten ambachtelijke technieken en door een fascinatie voor gewone materialen.

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.  

http://www.nai.nl/

http://www.studiomakkinkbey.nl/

Opbouw en inrichting reistentoonstelling in o.a.Biennale Sao Paulo, Wenen, Praag en Arnhem