Panorama Bouwwerk Natuur

Ontwerp: Phospor.  

Reistentoonstelling Panorama Bouwwerk Natuur met de foto's van Peter Bolhuis.  Negen superdia’s vormen een prachtig panorama van Nederlandse natuurprojecten. Ogenschijnlijk zijn de natuurgebieden vanzelf ontstaan. In werkelijkheid is er hard overlegd en onderhandeld, getekend en gerekend, gegraven en geboord om deze natuurgebieden te realiseren. De negen projecten maken deel uit van het grootste bouwproject van Nederland: de Ecologische hoofdstructuur.  Eerst is in Kasteel Groeneveld in Baarn de imponerende tentoonstelling Panorama Bouwwerk Natuur te zien later gaat de tentoonstelling reizen via twee ministeries in Den Haag naar diverse bezoekerscentra van staatsbosbeheer (9 x).  

Van 2003-03-22 tot 2005-10-10. 

Kasteel Groeneveld is geen echt kasteel, maar een prachtig landhuis uit de 18e eeuw. Het ligt in het ruim 130 ha grote landgoed Groeneveld van Staatsbosbeheer. Kasteel Groeneveld is het Nationaal Centrum voor bos, natuur en landschap. Hier worden tentoonstellingen en evenementen over natuur en landschap georganiseerd.

http://www.kasteelgroeneveld.nl/

http://www.phosfor.nl/

Fotografie: Gunnar Bech.  

Negen grote en 9 kleine koffers met verlichting en een geluidsinstallatie , op een stalen poot. De foto is indien nodig verwisselbaar.  

Freelancers: realisatie Wouter de Baat, Gunnar Bech.

Verplaatsenwisseltentoonstellingen: Meindert Meindertsma, Tom Wagenaar, Gunnar Bech, Roel Clement.