NAI: Uit Voorraad Leverbaar.

Ontwerp: TomDavid Archtitecten.

Wat is er zo typisch Nederlands aan de winkelstraten en pleinen in ons land? Hoe worden ze ontworpen? Om hier achter te komen, maakte fotograaf Hans van der Meer foto's van binnensteden. Grote steden als Amsterdam, Den Haag en Eindhoven sloeg hij over. De winkelstraten van Boskoop, Raalte en Winschoten fotografeerde hij wel. Waarom? Omdat het karakter van een land juist daar, in middelgrote steden, het beste naar voren komt. Wat op het eerste gezicht een doodnormale straat lijkt, is vaak het resultaat van jarenlang plannen maken, herontwerpen, discussiëren en - ook al zo typisch Nederlands - compromissen sluiten. Van 22 januari tot en met 1 april 2012 staan de foto’s van Hans van der Meer centraal in de tentoonstelling Nederland- uit voorraad leverbaar. Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige catalogus.

Van 22-01-2012 tot 01-04-2012

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Door middel van tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren. 

http://www.nai.nl/

http://www.nai.nl/content/1152053/nederland_-_uit_voorraad_leverbaar

http://www.tomdavid.nl/ 

De prachtige foto's zijn van Carel van Hees.

http://www.carelvanhees.nl/

Meer foto's:

http://www.paradox.nl/paradox/cms/cms_module/index.php?obj_name=netherlands&tab=pro_exhibition

Opbouw en inrichting tentoonstelling  

Freelancers: Koert Verberne, Jochem Klarenbeek, Jeaninne van Erk, Carlo van Driel, Henk Spronk, Koen de Vries, Gunnar Bech, Wouter de Baat, Volkert Post, Frits Ham, Hans Jansen, Jasper van der Made, Marco  EN De Mannen van BrandBroekErkens.