CBK: Be Calm 30 jaar CBK

Ontwerp: Wendela van der Hoeven 

Overzicht van 30 jaar CBK. 

CBK Amsterdam zoekt kunst uit Amsterdamse huiskamers voor jubileumtentoonstelling BE CALM

CBK Amsterdam bestaat in februari 2014 dertig jaar, dat wordt gevierd met de jubileumtentoonstelling Be Calm. Het CBK laat met deze tentoonstelling zien hoe zeer de hedendaagse beeldende kunst een plek heeft gekregen in de huizen en harten van Amsterdammers.

Van 14 feb t/m 19 april.

Al dertig jaar leent het CBK kunst uit aan particulieren, nu wordt dat principe simpel omgedraaid: in deze jubileumtentoonstelling leent het CBK kunstwerken die bij mensen thuis aan de muur hangen.

Op 14 februari opent de expositie Be Calm. In een wunderkammer-achtige presentatie hangt een ruime selectie van werken, een veelheid van intrigerende, intense kunstwerken die de grote rijkdom van de kunst laat zien, en hoe kunst en leven met elkaar verbonden zijn. 
Met deze expositie laat CBK Amsterdam zien dat beeldende kunst haar weg heeft gevonden naar oneindig veel huiskamers en dat beeldende kunst stevig met zijn voeten door de Slotervaart en de Amsterdamse grachten heen waadt. De tentoonstelling Be Calm laat zien hoe belangrijk een kunstwerk kan zijn voor gezinnen en particulieren in alle rangen en standen en in alle beroepen. 

http://www.cbkamsterdam.nl/

http://www.cbkamsterdam.nl/agenda/type/4

Wendela van der Hoeven: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Diverse wanden en inrichting.

Freelancers: Jochem Klarenbeek, Dino Ruissen, Syp Sybesma.