Kasteel Duivenvoorde: Spiegelpaviljoen

 Ontwerp: CoOB.  cduivenvoorde 12

Ter ere van het 50-jarig jubileum van de Stichting Duivenvoorde, die het gelijknamige kasteel uit 1226 beheert en exploiteert als museum, is een barokke balzaal van het kasteel getransformeerd tot een tentoonstellingsruimte. Hiervoor ontwierp CoOB een hexagonaal paviljoen, de extrusie van het centrale motief in het kamerbrede vloerkleed. Paviljoen, balzaal, bezoeker en portretten smelten visueel samen in één gelaagd beeld.

Van 2010-09-14 tot 2011-01-09.

http://jarrikouburg.com/

http://www.paulienbremmer.org/

Arbeid: Het spiegelpaviljoen 

Magneten
Voor de tentoonstelling zijn alle portretten uit de collectie gescand en zwart-wit gereproduceerd. Het compromisloze monochrome interieur van het paviljoen is behandeld met magnetische verf. De portretten zijn voorzien van magneten waardoor de ze makkelijk opgehangen, verhangen en verwijderd kunnen worden. 

De hexagonale vorm van het paviljoen is de extrusie van het centrale motief in het kamerbrede vloerkleed. Het exterieur van het paviljoen is bekleed met spiegelende platen acrylaat. Door de gebroken spiegeling van het paviljoen wordt het interieur van de barokke ruimte nog overdadiger. Paviljoen, balzaal, bezoeker en portretten smelten visueel samen in één gelaagd beeld.

Het paviljoen wordt meerdere keren per jaar opgebouwd voor speciale tentoonstellingen. Wanneer deze 30-minuten tentoonstellingen niet plaatsvinden, wordt in het paviljoen werk tentoongesteld van fotografen als Rineke Dijkstra, Koos Breukel en Hendrik Kerstens.

Freelancers: Wouter de Baat, Gunnar Bech

http://vimeo.com/34286261