Het Nieuwe Instituut: Tijdelijk Modemuseum: Gallerij

Ontwerp: Event Architectuur

Vanaf 13 september transformeert Het Nieuwe Instituut tijdelijk in een modemuseum. Op de gallerijen zijn 5 tentoonstellingen te zien.

Tentoonstelling van 13 september 2015 tot en met  8 mei 2015

Hacked: Met hun project Hacked leveren modeontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum commentaar op het hedendaagse fenomeen van fast fashion, mode die op basis van snel op elkaar volgende collecties, goedkoop in de winkels hangt. 

Collected by ...: Geen museum zonder collectie. Vandaar dat de grootste zaal van het Tijdelijk Modemuseum is gewijd aan verschillende collecties met afwisselend een persoonlijk, een bedrijfsmatig en een commercieel karakter.

Fashion Data: De sociale en ecologische gevolgen van het mondiale productieproces van de hedendaagse kledingindustrie worden weergegeven in verhelderende datavisualisaties.

http://www.hetnieuweinstituut.nl/

http://www.eventarchitectuur.nl/

Foto's: Johannes Schwartz: http://johannesschwartz.com/

Opbouw en inrichting tentoonstelling: Het hele museum wordt gebruikt als mode museum: zaal 1, zaal 2, zaal 2, de entree etc.

Freelancers: Henk Spronk, Koen de Vries, Koert Verbeerne, Erik-Jan Roodbol, Marco Broeders, Rob Gijsbers, Claus Wiersma, Rob de Dulk e.v.a