Filmmuseum EYE: David Cronenberg

Ontwerp: Claus Wiersma 

Een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkent de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Van 22 juni tot en met 14 september. 

Hoogtepunten uit deze tentoonstelling zijn de prachtige special-effectsattributen uit Cronenbergs films, naast bizarre rekwisieten, setfoto’s en originele kostuums. Cronenberg werkte samen met beroemde acteurs als Jeff Goldblum, Keira Knightley, Holly Hunter, Jude Law, Jeremy Irons en Robert Pattinson, die hij uitdaagde om de grenzen van hun vak op te zoeken. David Cronenberg – The Exhibition, gemaakt voor EYE in samenwerking met het Toronto International Film Festival, is samgesteld door TIFF-directeur Piers Handling en voormalig artistiek directeur Noah Cowan, en is nu voor het eerst in Europa te zien.

https://www.eyefilm.nl/exposities/david-cronenberg-%E2%80%93-the-exhibition

http://on.bubb.li/185966anxuu5mwgyhygpdvd/      (niet helemaal goed maar geeft een goede indruk)

http://www.clauswiersma.nl/

Indy Video: Verlichting en video, http://www.indyvideo.nl/ .

Werkzaamheden: Voorbereiding sokkels, opbouw en inrichting, Syb Sybesma was projectbegeleider en de Alko/Bouwko bij deze tentoonstelling.

Freelancers: Wouter de Baat, Mischa Rakier, Mark Jooren, Syb Sybesma, Gunnar Bech, Folkert van der Hoek, Frits Ham, Pietro Pinto, Ellik Bargai, Peter Bedner, Hans Jansen, Sil, Peter Stel, Tom Wagenaar.