Verzetsmuseum: De Ontdekking

Ontwerp: Platvorm. 

Jeroen zoekt bij zijn oma op zolder naar spullen om te verkopen op Koninginnedag. Tussen de rommel vindt hij een plakboek en andere spullen uit de oorlog. Hij ontdekt wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog in zijn familie is gebeurd.De tentoonstelling is gebaseerd op de door Eric Heuvel getekende strips De Ontdekking (2003) en De Zoektocht, die op 5 maart 2007 wordt gepresenteerd. In de tentoonstelling zullen de bezoekers de werkelijkheid achter de strip ontdekken; ze stappen als het ware de zolderruimte van de strip binnen en ontdekken daar echte documenten en voorwerpen uit de bezettingstijd. Het Verzetsmuseum beheert en presenteert een van de grootste verzetscollecties in ons land en organiseert jaarlijks tal van tentoonstellingen, evenementen en - vooral - educatieve activiteiten voor de jeugd. Uitgaande van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog wil het Verzetsmuseum bezoekers, en de jeugd in het bijzonder, ook laten stilstaan bij bijna vanzelfsprekende, hedendaagse verworvenheden als vrijheid en bij de bedreigingen daarvan.

Van 2007-03-06 tot 2007-10-21

 

http://www.verzetsmuseum.org/museum/nl/exposities/tijdelijk-geweest/de-ontdekking

http://www.platvorm.nl/  

Het voorbereiden en opbouwen van een zolderimpressie d.m.v. oude balken. Het maken van drie tafels met drie flatscreens. Het maken van 3 grote en 9 kleine tekstbalonnen en het beplakken hiervan met het strip verhaal. Het aanpassen van divers oud meubilair met verliching, lades die automatisch dicht gaan, bescherming van de objecten en het installeren van 11 DAR recorders die automatisch aangaan met een schakelaar of een bewegingsmelder.

Freelancers: Siep Siebesma, Jochem Klarenbeek, Pietro Piento, Meindert Meindertsma, Marieke Wulms. Uitstekende technische dienst o.l.v. Charlie.